Frititud toit meeldib enamikele just oma maitse ja krõbeduse tõttu. Populaarsemad frititud toidud on juustupallid, friikartulid, pelmeenid ja sügavkülmutatud tooted. Hansaposti valikus leidub nii õli baasil kui ka kuumaõhufritüüre. Nagu nimigi ütleb, valmib õli baasil fritüüris toit just tänu õlile. Kuumaõhufritüür küpsetab toite sarnaselt tavalisele ahjule ehk kuuma õhu abil ja selle sees õli ei kasutata. Vastavalt oma toitumisharjumustele leiab igaüks endale sobivaima fritüüri Hansaposti e-poest soodsa hinnaga.
Fritüür
Toitude frittimine ehk rohkes õlis küpsetamine on mugavaim fritüüris. Võrreldes pannil praadimisega, on frittimisel söök üleni kuumas õlis. Sellisel meetodil küpsetatud toit on isuäratav ja hamba all meeldivalt krõmpsuv. Fritüüris saab valmistada mitmeid roogasid, nendest populaarsemad on friikartulid, juustupallid ja taignaga kaetud lihatooted.
Kuumaõhufritüür
Kuna rohkes õlis toidu valmistamine ei ole kõige tervislikum, on üha populaarsemaks muutumas kuumaõhufritüür, mille töötamispõhimõte sarnaneb pigem ahjule, sest toit valmib kuuma õhu ringlemise tõttu, kuid lõpptulemus meenutab siiski pigem õlis praetud sööki.
Kuumaõhufritüüris võib küpsetada pea kõike, mida ka tavalises ahjus ja õlifritüüris. Lisaks valmib võrreldes ahjuga fritüüris toit kiiremini. Kuumaõhufritüüri sees ei kasutata õli, mistõttu on selles valmistatud toit kordades tervislikum. Tasub meeles pidada, et toidu küpsetamisel tuleks masinasse jätta piisavalt ruumi õhu ringlemiseks, vastasel juhul võib toit küpseda ebaühtlaselt või jääda tooreks. Kuumaõhufritüür sobib ideaalselt ka kohtadesse, kus ahju jaoks ruumi ei ole – stuudiokorteri kööki või ühiselamu tuppa.
Tasub meeles pidada, et taignaga kaetud ja muid õli vajavaid roogasid on parem küpsetada õli baasil fritüüris. Kui soovite sellist toitu valmistada kuumaõhufritüüris, tuleks roog enne õliga üle pritsida või pannil õrnalt läbi praadida.