Veekeetja ehk veekeedukann on sageli esimene köögitarvik, mis endale soetatakse. Et järjest ei peaks aga mitut veekeetjat ostma – põhjusel, et esialgne variant ei sobi –, on arukas eelnevalt läbi mõelda, mitmele inimesele vett keetma hakatakse. Lisaks suurusele on veeketjad mitte ainult erinevas värvitoonis vaid ka erinevatest materjalidest, näiteks portselanist, klaasist ja loomulikult roostevabast terasest ning plastikust. Samuti on tootevalikus erinevate funktsioonidega veekeetjaid selleks puhuks, kui vett on vaja ainult soojendada.
Nii tee kui ka kohv on hygge lahutamatud komponendid. Ja nad mõlemad vajavad kuuma vett. Need on emotsioonijoogid ning seega on veekeetja disain sama oluline kui funktsionaalsus. Kui ülekuumenemiskaitse on enamiku veekeetjate standardkomponent, siis temperatuurivalikuga veekeetja on juba järgmise taseme seade. On veekeetjaid, mille temperatuurivalik on numeraalne. On aga ka ameerikalikke, kus soovitud veetemperaturi saab valida sümboli järgi. Temperatuurivõimekusega veekeetjad indikeerivad üldjuhul ka kannu jäänud vee soojust. Veekeetja kütteelement on kas eksponeeritud või siis sileda põhja all peidus. Viimase puhul on kannu katlakivist puhastamine mõnevõrra lihtsam. Muide kas sa juba teadsid, et veekeetjasse kogunenud katlakivist saab üsna edukalt lahti ka sidrunhappelahusega – tunde järgi sidrunhapet kuuma vette ja katlakivieemaldus ongi alanud.