1

Kuumaõhufritüürid ja fritüürid

(250)

Frititud toit meeldib enamikele just oma maitse ja krõbeduse tõttu. Populaarsemad frititud toidud on juustupallid, friikartulid, pelmeenid ja sügavkülmutatud tooted. Hansaposti valikus leidub nii õli baasil kui ka kuumaõhufritüüre. Nagu nimigi ütleb, valmib õli baasil fritüüris toit just tänu õlile. Kuumaõhufritüür küpsetab toite sarnaselt tavalisele ahjule ehk kuuma õhu abil ja selle sees õli ei kasutata. Vastavalt oma toitumisharjumustele leiab igaüks endale sobivaima fritüüri Hansaposti e-poest soodsa hinnaga.

Filtreeri
4.9 (74)
8930 SJH 17000
KIIRE TARNE
4.7 (61)
8740
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
5.0 (21)
6930
4.9 (8)
11000 SJH 15999
KIIRE TARNE
5.0 (1)
10999
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
5.0 (25)
11900 SJH 18999
KIIRE TARNE
4.9 (224)
8900 SJH 14999
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
0.0 (0)
7700 SJH 9900
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
5.0 (3)
5480
KIIRE TARNE
UUS
5.0 (1)
5040
KIIRE TARNE
4.9 (20)
8380 SJH 9900
KIIRE TARNE
UUS
5.0 (1)
6270
5.0 (2)
8750
KIIRE TARNE
UUS
0.0 (0)
10600
4.8 (19)
8780
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
4.8 (10)
5920 SJH 9999
4.8 (32)
5600 SJH 9600
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
5.0 (2)
20200
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
UUS
0.0 (0)
9499
KIIRE TARNE
0.0 (0)
7699
KIIRE TARNE
UUS
5.0 (1)
6720
4.9 (14)
7090
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
5.0 (8)
17600
KIIRE TARNE
5.0 (2)
18700
4.8 (12)
12000
4.7 (15)
7070 SJH 8900
KIIRE TARNE
UUS
4.8 (11)
3129
4.9 (7)
3209
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
UUS
0.0 (0)
13100
0.0 (0)
8499
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
5.0 (5)
24800 SJH 35999
UUS
0.0 (0)
3939
5.0 (2)
12300 SJH 19999
4.9 (18)
9750
4.9 (14)
8950
KIIRE TARNE
5.0 (20)
8920 SJH 13900
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
0.0 (0)
11600
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
0.0 (0)
3679
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
5.0 (16)
16500 SJH 18900
KIIRE TARNE
4.9 (43)
3969
5.0 (4)
10400
KIIRE TARNE
4.5 (13)
6349
KIIRE TARNE
UUS
0.0 (0)
12900
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
0.0 (0)
34999
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
5.0 (3)
7349
KIIRE TARNE
0.0 (0)
12700
0.0 (0)
18600
KIIRE TARNE
4.9 (10)
16300 SJH 19999
4.8 (20)
14000 SJH 18499
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
4.5 (4)
6299
KIIRE TARNE

Fritüür

Toitude frittimine ehk rohkes õlis küpsetamine on mugavaim fritüüris. Võrreldes pannil praadimisega, on frittimisel söök üleni kuumas õlis. Sellisel meetodil küpsetatud toit on isuäratav ja hamba all meeldivalt krõmpsuv. Fritüüris saab valmistada mitmeid roogasid, nendest populaarsemad on friikartulid, juustupallid ja taignaga kaetud lihatooted. 

Kuumaõhufritüür

Kuna rohkes õlis toidu valmistamine ei ole kõige tervislikum, on üha populaarsemaks muutumas kuumaõhufritüür, mille töötamispõhimõte sarnaneb pigem ahjule, sest toit valmib kuuma õhu ringlemise tõttu, kuid lõpptulemus meenutab siiski pigem õlis praetud sööki.

Kuumaõhufritüüris võib küpsetada pea kõike, mida ka tavalises ahjus ja õlifritüüris. Lisaks valmib võrreldes ahjuga fritüüris toit kiiremini. Kuumaõhufritüüri sees ei kasutata õli, mistõttu on selles valmistatud toit kordades tervislikum. Tasub meeles pidada, et toidu küpsetamisel tuleks masinasse jätta piisavalt ruumi õhu ringlemiseks, vastasel juhul võib toit küpseda ebaühtlaselt või jääda tooreks. Kuumaõhufritüür sobib ideaalselt ka kohtadesse, kus ahju jaoks ruumi ei ole – stuudiokorteri kööki või ühiselamu tuppa.

Tasub meeles pidada, et taignaga kaetud ja muid õli vajavaid roogasid on parem küpsetada õli baasil fritüüris. Kui soovite sellist toitu valmistada kuumaõhufritüüris, tuleks roog enne õliga üle pritsida või pannil õrnalt läbi praadida.