Kasulikud nõuanded

Suvised toidud Kamado grilliga: Sandra Daškova retseptid

Vaata kõiki Kamado grillide pakkumisi
27.06.2022
pirnimagustoit ja tuunikalapitsa

Suvi on ideaalne aeg õues kokkamiseks ning mõnusate maitseelamuste nautimiseks pere ja sõprade seltsis. Kamado grilliga on see kõik imelihtne! Kuna keraamilised grillid on nii mitmekülgsed, siis saad sellel valmistada kõiki neid toite, mida oled harjunud tegema pliidil või ahjus. Teame aga, et suvine toidutegemine võiks olla ilma suurema pingutuseta, siis jagame sinuga kahte lihtsat retsepti, mida kodukokk ja "Eesti parim pagar" saate võitja Sandra Daškova on oma kodusel Kamado grillil teinud ning mille õnnestumises võid kindel olla!


Grillpitsa tuunikalaga

grillpitsa tuunikalaga

Tainas

  • 5g kuivpärmi
  • 355g käesooja vett  
  • 500g jahu
  • 20g oliivõli
  • 8g soola
  • 5g suhkrut

Tomatikaste

  • 390g pitsakaste/pastakasta/tomatipüree  
  • 2spl oliivõli
  • 3 küüslaugu küünt
  • 1tl pitsamaitseainet
  • Soola

Tšillikaste

  • 1 tšillikaun
  • 60g oliivõli
  • 10g beebispinatit
  • Soola

Pitsakate

  • Tuunikala vees
  • Mozzarella
  • Sibulat
  • Riivjuustu
  • Ploomtomati viile
  • Väikseid kappareid
  • Rukkolat

Taina jaoks sega omavahel kuivpärm ning käesoe vesi. Lisa sellele jahu, oliivõli, soola ja suhkrut ning sõtku niikaua kuni saad ühtse massi (tainas jääb veidi kleepuv). Pane tainas kaussi ning kata kilega ja jäta tunniks ajaks sooja kohta kerkima. Veel parem, kui teed taina ühe ööpäeva ette ja jätad hoopis külmkappi kerkima.

Tomatikastme jaoks tükelda küüslauk ning prae see oliivõlis pehmeks, lisa tomatikaste, pitsamaitseaine ning sool. Kuumuta veidi ja lase jahtuda.

Tšillitikastme jaoks saumikserda omavahel hakitud tšilli, oliivõli ning beebispinat. Maitsesta soolaga.

tuunikalapitsa grillpitsa grillpitsa tuunikalaga

Jaota tainas jahuste kätega 3 osaks (üks osa u 275g) ja aja laiali. Hea on selleks kasutada küpsetuspaberit, kuhu alla saab pitsalabida hiljem lükata. Aja pitsapõhjal tomatikaste laiali, laota sellele riivjuust, tuunikala, hakitud sibul, kapparid, viilutatud tomatid ja mozzarella tükid. Küpesta Kamado grillil pitsakivi peal kuskil 10 minutit (olenevalt kuumusest). Võid pitsa pitsakivile asetada koos küpsetuspaberiga. Kui pitsa on alt krõbe ja küpsenud, siis võta tulelt ning nirista peale tšillikastet ja raputa rukkolat!

Naudi kohe!