1

Kuumaõhufritüürid ja fritüürid

(258)

Frititud toit meeldib enamikele just oma maitse ja krõbeduse tõttu. Populaarsemad frititud toidud on juustupallid, friikartulid, pelmeenid ja sügavkülmutatud tooted. Hansaposti valikus leidub nii õli baasil kui ka kuumaõhufritüüre. Nagu nimigi ütleb, valmib õli baasil fritüüris toit just tänu õlile. Kuumaõhufritüür küpsetab toite sarnaselt tavalisele ahjule ehk kuuma õhu abil ja selle sees õli ei kasutata. Vastavalt oma toitumisharjumustele leiab igaüks endale sobivaima fritüüri Hansaposti e-poest soodsa hinnaga.

Filtreeri
ALEHOPP
5.0 (205)
5890 SJH 9500
ALEHOPP
4.8 (65)
9670
KIIRE TARNE
ALEHOPP
5.0 (21)
6930
4.9 (8)
11000 SJH 15999
KIIRE TARNE
5.0 (1)
12900
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
ALEHOPP
5.0 (27)
11800
KIIRE TARNE
ALEHOPP
4.9 (224)
8900 SJH 14999
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
ALEHOPP
4.9 (20)
8380 SJH 9900
5.0 (1)
5040
KIIRE TARNE
5.0 (3)
5480
KIIRE TARNE
4.9 (9)
9990
5.0 (2)
8410
KIIRE TARNE
UUS
0.0 (0)
10600
5.0 (1)
6720
4.8 (32)
5600 SJH 9600
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
ALEHOPP
4.9 (11)
6750 SJH 7900
KIIRE TARNE
4.8 (19)
8780
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
4.5 (2)
6270
ALEHOPP
5.0 (8)
17700
KIIRE TARNE
UUS
0.0 (0)
21500
KIIRE TARNE
4.7 (15)
5900
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
4.9 (14)
7090
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
5.0 (1)
12800
KIIRE TARNE
0.0 (0)
5900
KIIRE TARNE
0.0 (0)
7600
KIIRE TARNE
4.8 (12)
12000
5.0 (2)
20200
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
0.0 (0)
38200
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
UUS
4.8 (11)
3129
UUS
0.0 (0)
8880
KIIRE TARNE
4.9 (7)
3169
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
0.0 (0)
3939
ALEHOPP
4.9 (52)
7700 SJH 10499
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
4.9 (14)
8950
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
5.0 (20)
11400
KIIRE TARNE
0.0 (0)
3659
KIIRE TARNE
5.0 (16)
16500 SJH 18900
KIIRE TARNE
4.9 (43)
3979
5.0 (4)
10700
KIIRE TARNE
ALEHOPP
0.0 (0)
8490
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
0.0 (0)
18600
KIIRE TARNE
0.0 (0)
12900
5.0 (1)
14800
4.9 (10)
16000 SJH 19999
4.8 (20)
14000 SJH 18499
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA
4.5 (4)
6299
KIIRE TARNE
0.0 (0)
16400
4.9 (17)
14300
KIIRE TARNE
0.0 (0)
5370
4.8 (5)
5280
KÄTTE 1-2 PÄEVAGA

Fritüür

Toitude frittimine ehk rohkes õlis küpsetamine on mugavaim fritüüris. Võrreldes pannil praadimisega, on frittimisel söök üleni kuumas õlis. Sellisel meetodil küpsetatud toit on isuäratav ja hamba all meeldivalt krõmpsuv. Fritüüris saab valmistada mitmeid roogasid, nendest populaarsemad on friikartulid, juustupallid ja taignaga kaetud lihatooted. 

Kuumaõhufritüür

Kuna rohkes õlis toidu valmistamine ei ole kõige tervislikum, on üha populaarsemaks muutumas kuumaõhufritüür, mille töötamispõhimõte sarnaneb pigem ahjule, sest toit valmib kuuma õhu ringlemise tõttu, kuid lõpptulemus meenutab siiski pigem õlis praetud sööki.

Kuumaõhufritüüris võib küpsetada pea kõike, mida ka tavalises ahjus ja õlifritüüris. Lisaks valmib võrreldes ahjuga fritüüris toit kiiremini. Kuumaõhufritüüri sees ei kasutata õli, mistõttu on selles valmistatud toit kordades tervislikum. Tasub meeles pidada, et toidu küpsetamisel tuleks masinasse jätta piisavalt ruumi õhu ringlemiseks, vastasel juhul võib toit küpseda ebaühtlaselt või jääda tooreks. Kuumaõhufritüür sobib ideaalselt ka kohtadesse, kus ahju jaoks ruumi ei ole – stuudiokorteri kööki või ühiselamu tuppa.

Tasub meeles pidada, et taignaga kaetud ja muid õli vajavaid roogasid on parem küpsetada õli baasil fritüüris. Kui soovite sellist toitu valmistada kuumaõhufritüüris, tuleks roog enne õliga üle pritsida või pannil õrnalt läbi praadida.