Multš ja dekoratiivkillustik

(2)

Multšimine takistab umbrohu kasvu ja hoiab pinnases niiskust, vähendades nii aedniku töövaeva, kuna rohida ja kasta ei tule nii palju. Multš võib olla erinevatest materjalidest, aga kõige traditsioonilisem ja armastatum on männikooremultš; palju leiavad kasutust ka mitmesugused dekoratiivkivid. Tekstiilmultš sobib samuti umbrohu kasvu takistamiseks ja selle võib omakorda katta mõne muu materjaliga, näiteks koorepuru või dekoratiivkividega. Tekstiilmultš laotatakse ettevalmistatud pinnasele ning sellesse lõigatakse taimede istutamiseks augud. Multš annab sinu peenardele korrektse ilme. Männikooremultš on saadaval erineva jämedusega; värviline multš, värvilised dekoratiivkivid või dekoratiivkillustik aga annavad võimaluse aiakujunduses erinevate pindadega mängida. Osta multš ja dekoratiivkivid mugavalt Hansaposti e-poest!

  1079
Lisa korvi
4.9/5

Multš Geolia punane, 50 l

Värv: Punane
Tüüp: Multš
Kaal: - kg
  592
Lisa korvi

Pimedas helendavad kivikesed

Värv: Roheline
Tüüp: Dekoratiivkivid
Kaal: - kg

Multš ja dekoratiivkivid

Multšimine on levinud aianduslik võte, mille eesmärgiks on aedniku elu mugavamaks muuta, kuna multš aitab hoida peenardes niiskust ja takistab umbrohu kasvamist. Selleks peab multš olema piisavalt paks ning enne multšima asumist tuleb pinnas korralikult umbrohust puhastada. Multš hoiab istutusalade ilme korrektsena, sobides kenasti nii lillepeenardesse kui ilupõõsaste aluseks. Vahvaid võimalusi aias erinevate värvide ja pindadega mängida pakuvad värviline multš, värvilised dekoratiivkivid ja dekoratiivkillustik.

Multš võib olla väga erinevatest materjalidest. Kõige tuntum ja populaarsem on kindlasti männikooremultš. Männikooremultš on saadaval erineva jämedusega, et leiaksid just enda maitsele ja vajadustele vastava. Ehk pakub sulle huvi aga hoopis mõni uudsem ja põnevam toode, näiteks tatrakestadest multš?

Multš ja dekoratiivkillustik sobivad aias hästi ka teeradade kujundamiseks. Dekoratiivkivid on heaks lahenduseks paljudes kohtades, näiteks kiviktaimlas või veeatraktsioonide juures, neid võib kasutada ka lillepottides.

Praktiliseks abivahendiks on aianduses tekstiilmultš, mis aitab samuti vältida umbrohtude kasvamist. Tekstiilmultš sobib juurekasvu takistamiseks ja erinevate pinnasekihtide lahus hoidmiseks.

Kuna multš ja dekoratiivkivid vähendavad rohimise ja kastmise vajadust, on neid lisaks aiale väga otstarbekas kasutada kalmistul, eriti kui see asub enda elukohast kuskil kaugemal, kuhu ei jõua lähedaste haudu korrastama nii tihti kui sooviks.

Meie e-poe tootevalikus on palju häid pakkumisi ning allahindluste ja kampaaniate ajal võid leida endale vajaliku veelgi soodsama hinnaga. Valitud kauba saad mõne hiireklõpsuga tellida endale sobivasse kohta kogu Eesti piires. Pakiautomaati jõuab kaup enamasti kõige kiiremini kohale! Leia soodne multš ja dekoratiivkivid Hansaposti e-poest ning kujunda oma aed kauniks ja omanäoliseks!